Economia nord-coreeana a inregistrat anul trecut cea mai puternica crestere din 2008, in pofida izolarii pe plan international pe fondul sanctiunilor economice aplicate in urma testelor cu rachete balistice si dezvoltarii de arme nucleare.
Produsul Intern Brut al Coreei de Nord a crescut anul trecut cu 1,3%, dupa un avans de 0,8% in 2011, potrivit estimarilor prezentate de banca centrala a Coreei de Sud, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Datele Bancii Coreei arata ca economia Coreei de Nord s-a contractat in patru din ultimii sapte ani.

"Agricultura si pescuitul au inregistrat o crestere de 3,9% datorita utilizarii mai raspandite a ingrasamantului in productia de porumb si orez", se arata intr-un comunicat al bancii centrale a Coreei de Sud.

Productia de porci si pasari a urcat cu 12,3%, noteaza institutia de la Seul.

Datele prezentate de Coreea de Sud reprezinta una dintre putinele oportunitati de a evalua situatia economica a Coreei de Nord, care nu publica astfel de informatii.

Banca centrala a Coreei de Sud prezinta anual estimari privind conditiile din economia Nordului, pe baza datelor obtinute de la serviciile de informatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri