Deutsche Boerse AG mai poate inca prelua Euronext NV, in ciuda acordului de fuziune dintre operatorul paneuropean si New York Stock Exchange (NYSE), a declarat directorul executiv al Deutsche Boerse.
Intr-un interviu acordat cotidianului financiar german Handelsblatt, citat de Rompres, directorul executiv al Deutsche Boerse, Reto Francioni a declarat ca pe pietele bursiere europene, consolidarea are puternice dimensiuni strategice si politice. Bursa din New York (NYSE) si operatorul bursier pan-european Euronext, care regrupeaza bursele din Paris, Bruxelles, Amsterdam si Lisabona, au anuntat joi seara, ca au cazut de acord cu privire la termenii fuziunii lor, pentru o suma de aproximativ 10 miliarde de dolari. Majoritatea actionarilor Bursei pan-europene Euronext a respins o fuziune de principiu cu Deutsche Brse, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor din luna mai.

Operatorul bursier german a anuntat in a doua jumatate a lunii mai, o oferta de cumparare in valoare totala de 8,62 miliarde euro, din care doua miliarde euro in cash si restul actiuni, adica peste oferta totala de opt miliarde euro a NYSE. In timp ce termenii finali ai propunerii de fuzionare depind de fluctuatiile pietei, Deutsche Boerse a informat ca, pe baza cotatiilor, fiecare actiune Euronext ar urma sa fie echivalata cu 0,68 din valoarea actiunilor operatorului german.

Chirac sprijina bursa germana

Presedintele francez Jacques Chirac a declarat, marti, ca este favorabil unei solutii franco-germane pentru operatorul bursier pan-european Euronext NV. "In ceea ce ma priveste, nu va ascund ca sunt sustinatorul solutiei franco-germane, din motive de principiu, si regret ca aceasta solutie nu a fost adoptata", a declarat presedintele Frantei, in urma unei intrevederi avute cu cancelarul german Angela Merkel. Desi a subliniat ca Euronext nu este doar bursa franceza, ci un parteneriat intre patru burse, Jacques Chirac a apreciat ca este in continuare posibil sa se ajunga la un acord intre bursa de la Frankfurt si Euronext, o solutie care, in opinia sa, ar permite mentinerea la Paris a unui minim de activitate si de locuri de munca.

Italienii intra pe fir

Pe de alta parte, oficialii Euronext au raportat ca au purtat discutii cu Bursa italiana in vederea unei posibile fuziuni. Bursa italiana, avand sediul la Milano, a anuntat mai inainte ca este in cautarea unui partener, Euronext figurand printre favorite, a declarat presedintele bursei italiene, Angelo Tantazzi.

Miscarea italienilor vine dupa ce Bursa din New York (NYSE) si operatorul bursier paneuropean Euronext, au cazut de acord cu privire la termenii fuziunii lor. Operatorul bursier paneuropean Euronext a luat nastere efectiv la 20 septembrie 2000 prin fuziunea burselor de la Paris, Bruxelles, Amsterdam si Lisabona, care au dat astfel nastere primei piete bursiere transfrontaliere. In prezent, la Euronext sunt cotate actiunile a 1.225 de societati, care la sfarsitul lunii aprilie 2006 reprezentau o capitalizare bursiera totala de 2.584 miliarde euro. Zilnic sunt inregistrate peste 900.000 de tranzactii la cele patru platforme de tranzactionare care alcatuiesc Euronext.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri