Germania a inregistrat crestere economica robusta in trimestrul al doilea, sustinuta de productia industriala si constructii, insa avansul PIB ar putea incetini in perioada urmatoare, potrivit bancii centrale germane, Bundesbank.
"Presupunerea ca, dupa inceputul de an slab cauzat de vremea dificila, economia Germaniei a crescut puternic in trimestrul al doilea a fost confirmata de indicatori. Pentru trimestrul de vara, semnele unei incetiniri a cresterii economice sunt mai puternice", se arata in buletinul lunar al Bundesbank, scrie agentia Reuters, preluata de cotidianul New York Times.

Datele monetare nu indica o accelerare a inflatiei in zona euro, in timp ce eventuale socuri ar putea afecta disponibilitatea creditului si economiile statelor de la periferia zonei euro, noteaza banca germana, potrivit Mediafax.

Banca Centrala Europeana poate reactiona, prin politica monetara, la riscuri specifice unei tari doar daca acestea pun in pericol stabilitatea zonei euro ca intreg, a adaugat institutia.

Bundesbank a inrautatit in iunie estimarea privind cresterea economiei Germaniei in acest an de la 0,4% la 0,3%, in timp ce prognoza pentru 2014 a fost coborata de la 1,9% la 1,5%.

In primele trei luni ale anului, economia a crescut cu 0,1%. Biroul de statistica de la Berlin va publica in august primele date pentru trimestrul al doilea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri