Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare (SEC) a dat in judecata un "Bernard Madoff" al monedei virtuale bitcoin, Trendon T. Shavers, pentru ca ar fi inselat 66 de investitori cu 4,5 milioane de dolari, intr-o schema piramidala, relateaza Mediafax care citeaza MarketWatch.
Investitorii provin din Connecticut, Hawaii, Illinois, Louisiana, Massachusetts, Carolina de Nord si Pennsylvania.
Shavers, in varsta de 30 de ani, este originar din McKinney, Texas, si este supranumit "the Bitcoin Bernie Madoff".

Potrivit SEC, Shavers a inselat investitorii cu monede bitcoin in valoare de 4,5 milioane de dolari, deturnand o parte din fondurile atrase in folosul propriu. El a vandut monedele virtuale pentru a-si plati chiria, cheltuielile cu masina, mesele, cumparaturile si distractiile la cazino.

Moneda virtuala Bitcoin a fost lansata de Satoshi Nakamoto in 2009, pentru a fi folosita in plati electronice. Satoshi Nakamoto este un pseodonim pentru o persoana sau un grup de persoane, a caror identitate nu este publica, care a proiectat protocolul Bitcoin in 2008 si a lansat programul open-source in 2009.

Valoarea unei monede bitcoin a fost anul trecut de sub 5 dolari, dar in luna aprilie a atins un maxim de 266 de dolari. In prezent, moneda bitcoin valoreaza circa 97 de dolari, iar unii analisti considera ca se indreapta spre nivelul zero.

Shavers a promis oamenilor ca investitiile in bitcoin vor creste cu 7% pe saptamana, prin intermediul unor servicii de arbitraj pe care le oferea. Compania sa, Bitcoin Savings & Trust, s-a numit initial First Pirate Savings & Trust.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri