Incepand de saptamana aceasta, la Łd, in Polonia, functioneaza cea mai mare fabrica de lame de ras din lume, apartinand firmei Gillette. Concernul a cheltuit pentru ea 120 de milioane de euro. Anual, pe poarta fabricii vor iesi un miliard si jumatate de produse, informeaza Rzeczpospolita, citata de Rompres.
La Łd vor fi produse lame pentru aparatele de ras precum si aparate de unica folosinta. Polonia ne-a oferit conditii optime de productie, a spus Michael T. Cowhig, manager in concernul Procter&Gamble, de care apartine Gillette.

Amplasarea s-a facut pe aproape 100.000 de metri patrati. Fabrica este compusa din trei parti - productie, ambalare si distributie. Produsele fabricii vor ajunge pe pietele europene, dar si in Orientul Apropiat sau Africa.

Impreuna cu Gillette, la Łd au venit si partenerii concernului, Sonoco si DHL. Toti trei vor angaja pana la sfarsitul anului peste 2.000 de persoane. Numarul lor va fi si mai mare, pentru ca fabrica abia aparuta va fi dezvoltata. Acest lucru este legat de activarea unei noi linii de productie, tinuta deocamdata in mare secret.

Fabrica din Łd este al doilea centru de productie apartinand concernului Procter&Gamble, dupa cea din Targwek, langa Varsovia. La sfarsitul lunii februarie, la Łd a ajuns informatia ca acest concern intentioneaza sa construiasca in oras o fabrica de articole cosmetice pentru copii. Investitia ar fi trebuit sa ajunga la 40 de milioane de euro. Se vorbea, insa, ca americanii pot cheltui chiar si 100 de milioane. in consiliul Zonei Economice Speciale Łd domnea euforia - datorita investitiei concernului american, zona trebuia marita cu 160 de hectare. Investitorul si-a schimbat, insa, planurile. Noua sa fabrica va fi construita la Targwek. inca din acest an va fi dezvoltata infrastructura din Targwek, a declarat, laconic, Werner Geissler, presedintele Procter & Gamble.

Gucci isi va vinde parfumurile in pravalia Procter & Gamble

Procter & Gamble a semnat un acord de licentiere si cu Gucci, principala sursa de venituri a grupului francez de produse de lux PPR. Procter and Gamble va continua sa vanda parfumurile Gucci care se afla in prezent pe piata (Envy, Rush, Gucci eau de Parfum, Gucci pour homme) si de anul viitor va lansa pe piata noi parfumuri marca Gucci, informeaza AFP citat de Rompres.

Acordul convenit de cele doua parti pune punct unui conflictului juridic dintre Gucci si producatorul german de cosmetice Wella, preluat de gigantul american Procter and Gamble in anul 2003. Gucci si Wella erau legate de un acord de licentiere pe o durata de 25 de ani, care trebuia sa expire in 2004. Potrivit termenilor contractului, acordul de licentiere putea fi reinnoit in mod tacit pentru inca 25 de ani, dar in momentul in care Wella a devenit parte a Procter and Gamble, Gucci a pus sub semnul intrebarii reinnoirea acordului de licentiere. Firma Wella a sustinut ca licenta sa expira abia in 2028 si a depus la randul sau mai multe plangeri in justitie impotriva Gucci. Grupul Gucci reuneste marci precum Yves Saint-Laurent, Boucheron, Balenciaga sau Bottega Veneta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri