Compania britanica de asigurari Resolution a anuntat, miercuri, ca va prelua activitatile de asigurari de viata ale Abbey National, o banca britanica aflata in propritatea grupului bancar spaniol Banco Santander Central Hispano (SCH), informeaza AFP, citata de Rompres.

Intr-un comunicat remis bursei londoneze, London Stock Exchange, cele doua companii au precizat ca tranzactia evalueaza activitatile de asigurari de viata ale Abbey National la 3,6 miliarde lire sterline (5,2 miliarde euro sau 6,7 miliarde dolari). Tranzactia va dubla marimea companiei Resolution si o va propulsa in randul companiilor care alcatuiesc indicele bursier FTSE 100.

Resolution a informat ca alaturi de activitatile de asigurari de viata a preluat si companiile offshore de asigurari de viata ale Abbey National, respectiv Scottish Mutual, Scottish Provident si Abbey National Life. Abbey a anuntat doar ca incepand de acum se va concentra doar pe activitatile bancare din Marea Britanie. Resolution, a sasea companie de asigurari din Marea Britanie cu o valoare de piata de 2,5 miliarde lire sterline, a anuntat ca va finanta achizitia printr-o emisiune de obligatiuni in valoare de 1,54 miliarde lire sterline.

Tranzactia va consolida pozitia de care se bucura Resolution pe piata asigurarilor de viata din Marea Britanie, sporindu-i numarul de clienti cu aproximativ sapte milioane. De asemenea, aproximativ 2.000 de angajati de la Abbey National vor fi transferati la Resolution, aceasta din urma semnand un acord pe termen lung prin care se obliga sa ofere celor de la Abbey National produse de asigurari de viata si de pensii marca Abbey si Scottish Provident. In luna noiembrie 2004, Banco Santander a preluat Abbey National pentru 8,5 miliarde lire sterline si a devenit astfel al zecelea grup bancar din lume.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Tara contrastelor: salariile din Suceava, la jumatate fata de Capitala
Setari Cookie-uri