Logistica a crescut cu circa 30% in 2005 comparativ cu anul precedent, piata serviciilor de logistica fiind estimata la circa 117 miliarde de euro, potrivit ultimului raport publicat de centrul de studii specializat Transport Intelligence, informeaza Rompres.

Cercetarea a aratat ca toate regiunile au contribuit la cresterea cu doua cifre a pietei, cea mai mare crestere inregistrand-o piata chineza, cu 31%. Si Statele Unite au inregistrat o crestere importanta pe aceste segment, datorita dezvoltarii economice si nevoii de distributie a bunurilor importate. In ceea ce priveste Europa, care a inregistrat ritmul cel mai redus de crestere, a fost afectata de limitarea cresterii economice din ultimii ani, desi cresterea a crescut cu doua cifre, in special Germania, care a beneficiat de contractele de outsourcing.

Specialistii mizeaza pe continuarea ritmului de crestere in ceea ce priveste serviciile de logistica, influentat de regiunile Asia si Pacific. Cresterea economiilor SUA si Chinei si globalizarea vor contribui in continuare la cresterea oportunitatilor pentru furnizorii serviciilor de logistica. Revirimentul economiei Japoniei si piata indiana ar putea reprezenta un alt factor pentru cresterea pietei de logistica, estimata in medie la circa 14% intre 2006 - 2009.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri