HSBC, cea mai mare banca europeana, a avut un profit net de 10,28 miliarde de dolari in prima jumatate a anului, in urcare cu 10%, insa sub estimarile analistilor din cauza incetinirii dinamicii pietelor de crestere, mai ales cea chineza, scrie Mediafax.

Majorarea profitului se datoreaza in principal scaderii provizioanelor constituite in Statele Unite, potrivit unui comunicat transmis luni de banca britanica.

Media estimarilor analistilor contactati de Bloomberg indica un profit de 10,57 miliarde de dolari.

Actiunile HSBC au scazut cu pana la 4,6% pe bursa de la Londra.

Grupul financiar cu operatiuni in 80 de tari a aratat ca piata chineza a incetinit in mod neasteptat in primul trimestru al anului, in timp ce cresterea economica din America Latina a fost mai slaba in primul semestru din cauza evolutiei nefavorabile a consumului retail.

HSBC a avertizat, odata cu prezentarea rezultatelor financiare, ca restrictiile pregatite de UE in ceea ce priveste bonusurile bancherilor vor afecta semnificativ activitatile institutiei de credit.

Banca a precizat ca cresterea economica este in continuare slaba pe pietele occidentale. Din 2011, HSBC a redus activitatile de consumer banking din SUA si a vandut 54 de operatiuni, in incercarea de a se concentra pe pietele si pe activitatile profitabile.

HSBC are 6.600 de sucursale si 55 milioane de clienti la nivel mondial.

Grupul britanic a fost sanctionat anul trecut in SUA cu o amenda de 1,92 miliarde de dolari pentru a stinge o investigatie privind facilitarea spalarii de bani. In luna mai a acestui an, banca a anuntat ca va concedia pana la 14.000 de angajati pentru a reduce costurile cu 3 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Donald Trump: SUA nu vor majora tarifele vamale