Desi afirmatiile lui Joaquim Agut au fost destul de ferme in ceea ce priveste demisia sa, motivele fiind unele de natura personala, publicatiile au reinnoit speculatiile legate de o eventuala preluare a grupului. Zvonurile au persistat in ultimele saptamani pe ideea ca firma-tata a Endemol, Spain's Telefonica, vrea sa vanda afacerea. Se presupune ca un grup de investitori ar fi interesati sa cumpere Endemol.

Telefonica a tranzactionat o felie de 22,3% din actiunile Endemol la bursa olandeza in noiembrie anul trecut, lasand proprietarilor 75% din actiuni.

Demisie "prevazuta"

Reprezentantii Endemol au declarat marti dimineata ca vor cauta sa-l inlocuiasca pe Agut imediat dupa demisia acestuia. "Intotdeauna ne-am asteptat ca Agut sa demisioneze cand Telefonica renunta la controlul asupra Endemol", a declarat analistul Oskar Tijs, citat de BBC.

Telefonica i-a oferit lui Agut cea mai inalta functie a Endemol acum doi ani si jumatate. "Consiliul de supraveghere si cel de management regreta decizia luata de Agut, dar o respecta si ii multumeste pentru contributia si realizarile la adresa companiei", spune Endemol.

Compania a vandut conceptul Big Brother in 37 de tari din intreaga lume.

Endemol a incasat anul trecut peste 891,5 milioane de euro (ú614m), fiind de parere ca Big Brother si activitatile sale inrudite vor ridica veniturile cu peste 20% din aceasta cifra.