Compania care a vandut conceptul Big Brother in 37 de tari din intreaga lume, ramane fara conducere, seful Endemol, Joaquim Agut, renuntand la functia sa
Desi afirmatiile lui Joaquim Agut au fost destul de ferme in ceea ce priveste demisia sa, motivele fiind unele de natura personala, publicatiile au reinnoit speculatiile legate de o eventuala preluare a grupului. Zvonurile au persistat in ultimele saptamani pe ideea ca firma-tata a Endemol, Spain's Telefonica, vrea sa vanda afacerea. Se presupune ca un grup de investitori ar fi interesati sa cumpere Endemol.

Telefonica a tranzactionat o felie de 22,3% din actiunile Endemol la bursa olandeza in noiembrie anul trecut, lasand proprietarilor 75% din actiuni.

Demisie "prevazuta"

Reprezentantii Endemol au declarat marti dimineata ca vor cauta sa-l inlocuiasca pe Agut imediat dupa demisia acestuia. "Intotdeauna ne-am asteptat ca Agut sa demisioneze cand Telefonica renunta la controlul asupra Endemol", a declarat analistul Oskar Tijs, citat de BBC.

Telefonica i-a oferit lui Agut cea mai inalta functie a Endemol acum doi ani si jumatate. "Consiliul de supraveghere si cel de management regreta decizia luata de Agut, dar o respecta si ii multumeste pentru contributia si realizarile la adresa companiei", spune Endemol.

Compania a vandut conceptul Big Brother in 37 de tari din intreaga lume.

Endemol a incasat anul trecut peste 891,5 milioane de euro (614m), fiind de parere ca Big Brother si activitatile sale inrudite vor ridica veniturile cu peste 20% din aceasta cifra.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Povestea rock a lui Doru Trascau: cum te ridici si o iei de la capat
Setari Cookie-uri