Ultimul lider al fostei Uniuni Sovietice Mihail Gorbaciov a dezmintit joi zvonuri privind moartea sa, anuntata pe conturile de Twitter ale unei agentii de presa publice ruse atacate de hackeri, relateaza AFP.
"Spera degeaba. Traiesc si ma simt bine", a declarat Gorbaciov (foto), in varsta de 82 de ani, pentru ziarul rus Novaia Gazeta, la care este actionar. "Fie cineva incearca sa promoveze site-uri, fie executa comanda vreunei autoritati", a adaugat el, potrivit Mediafax.

Hackeri au atacat miercuri seara contul de Twitter in germana al agentiei publice ruse RIA Novosti si pe cel al serviciului acesteia de presa, publicand un mesaj fals care anunta decesul lui Mihail Gorbaciov intr-o cafenea la Ekaterinburg (Ural).

RIA Novosti a subliniat joi ca mesajul a fost retras de pe cateva dintre conturile sale pe Twitter dupa cinci minute de la postare si a anuntat ca intentioneaza sa ceara parchetului rus si Serviciului Federal de Securitate (FSB) sa ancheteze acest atac.

Gorbaciov, care sufera de diabet, a fost spitalizat la inceputul lui iunie in vederea efectuarii unor examene medicale. El a aparut cu fata umflata si obosit in ultimele sale interventii publice.

Foarte respectat in Occident, parintele Perestroikai este mult mai putin respectat de majoritatea concetatenilor sai, care il invinovatesc de destramarea fostei Uniuni Sovietice si de haosul economic si social care au urmat.

Gorbaciov intretine, in ultimii ani, relatii delicate cu actualul presedinte rus Vladimir Putin, pe care l-a criticat in numeroase randuri pentru regrese in domeniul democratiei si l-a indemnat sa predea puterea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri