Autoritatile chineze investigheaza grupul farmaceutic francez Sanofi in urma unor informatii ca ar fi mituit peste 500 de medici din spitale, extinzand astfel anchetele din industria farmaceutica privind practici ilegale in afaceri, relateaza Financial Times, potrivit Mediafax.
Autoritatile municipale din Beijing au format o comisie care sa investigheze daca angajatii Sanofi au platit celor peste 500 de medici aproximativ 1,7 milioane de yuani (277.000 de dolari) sub forma de mita mascata in granturi pentru cercetare.

Peste jumatate din aceste plati, care ar fi avut loc in 2007, au fost facute catre spitale si medici din Beijing.

Publicatia chineza 21st Century Business Herald a relatat saptamana trecuta ca a primit dovezi in acest sens de la un informator.

Sanofi a anuntat intr-un comunicat ca ia informatia in serios, dar nu a facut alte comentarii.

"Este prematur sa comentam in acest moment evenimente care ar fi putut avea loc in 2007", potrivit companiei.

Sanofi a precizat ca a luat masuri pentru analizarea si rezolvarea unor astfel de probleme in confirmitate cu "obligatiile legale si etice".

Investitorii straini din industria farmaceutica chineza au ajuns in atentia presei in luna iulie, cand politia a acuzat angajati ai grupului britanic GlaxoSmithKline de dare de mita pe scara larga, prin intermediul unei agentii de turism din Shanghai.

GlaxoSmithKline a recunoscut posibilitatea ca unii dintre angajati sa fi incalcat legislatia chineza.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri