Enel nu renunta la planurile pentru Suez

Suez continua sa fie una dintre optiunile Enel pentru o eventuala achizitie, in vederea extinderii internationale a grupului italian de utilitati, se arata intr-un raport al analistilor de la Morgan Stanley, publicat dupa o intalnire cu reprezentanti Enel, transmite Reuters.

Intr-un raport corectat ulterior de banca se arata ca managementul Enel a indicat Suez drept singurul jucator important pe care il ia in calcul pentru preluare, iar compania italiana este dispusa sa lanseze o oferta de achizitie, cu conditia ca un investitor francez dispus sa preia divizia din domeniul distributiei de apa sa sustina proiectul. "Suez ofera o localizare geografica perfecta, active superioare si o pozitie importanta pe piata gazelor naturale", se arata in comunicat. Morgan Stanley a remis, apoi, un raport corectat, din care aceste referinte sunt eliminate si se mentioneaza ca Suez este una dintre optiunile internationale ale companiei italiene.

Directorul general al Enel, Fulvio Conti, a declarat, intr-un interviu publicat in editia de miercuri a cotidianului italian Corriere della Sera ca nu exclude posibilitatea lansarii unei oferte pentru Suez, care intentioneaza sa fuzioneze cu grupul francez Gaz de France, pentru a evita preluarea de catre compania italiana. Una dintre diviziile din domeniul financiar ale General Electric ar putea fi interesata de divizia Suez din domeniul apei, a declarat pentru Reuters presedintele GE Energy Financial Services, Alex Urquhart.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Povestea romanului care navigheaza in solitar prin oceanele lumii
Setari Cookie-uri