Rusia a incetat sa mai fie privita ca una dintre tarile cele mai atractive pentru investitii, potrivit unui studiu la nivel mondial realizat de firma de consultanta Ernst & Young, citat de Rompres. Dupa ce in ultimii ani a ocupat locul opt la nivel mondial, Rusia a iesit anul acesta din topul celor zece tari considerate cele mai atractive pentru investitiile directe, semnaleaza studiul elaborat pe baza chestionarii a 1.019 directori din toata lumea.

"Rusia si-a asigurat, deocamdata, succesul. Competitia este dura si sunt necesare progrese”, a declarat pentru "The Moscow Times" unul dintre autorii studiului, Marc Lhermitte. Analistii pun acest regres al Rusiei pe seama lipsei unei imbunatatiri a climatului investitional si a unor garantii privind libera concurenta, precum si pe competitia in crestere cu alte tari ale lumii.

Potrivit afirmatiilor lui Lhermitte, investitorii cer un climat investitional bazat pe lege si o serie de reglementari mai transparente pentru a face afaceri in Rusia. "Nu as spune ca investitorii si-au pierdut interesul pentru Rusia, dar au aparut alte tari mai dinamice", a precizat acesta. Potrivit acestui studiu, tarile cele mai atractive pentru capitalurile straine sunt anul acesta China si Statele Unite ale Americii, care impart primul loc, urmate de Germania si India, ambele pe locul al doilea, si de Polonia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cum arata singura coasta tropicala din Europa