Departamentul de Justitie din Statele Unite investigheaza daca JP Morgan a avut un comportament incorect in tranzactiile cu electricitate, pentru manipularea preturilor, potrivit unor surse apropiate situatiei, caz care se adauga altor litigii si anchete in care este implicata banca, scrie Mediafax.

Luna trecuta, JP Morgan a acceptat plata a 410 milioane de dolari pentru inchiderea unei anchete a Comisiei Federale pentru Reglementare in Domeniul Energiei, in care banca era acuzata de manipularea pietelor energiei in California si regiunea Midwest.

JP Morgan Ventures Energy Corporation (JPMVEC) a fost de acord sa plateasca o amenda civila de 285 milioane de dolari Trezoreriei SUA si sa returneze profituri incorecte de 125 milioane de dolari unor abonati ai serviciilor de furnizare de electricitate California Independent System Operator si Midcontinent Independent System Operator.

Investigatorii Comisiei Federale pentru Reglementare in Domeniul Energiei au constatat ca divizia JP Morgan s-a angajat in 12 strategii de influentare a pietei energiei, in perioada septembrie 2010-noiembrie 2012.

JP Morgan, cea mai mare banca americana in functie de active, nu a recunoscut ca ar fi avut un comportament incorect.

Departamentul de Justitie a decis sa analizeze practicile bancii pe piata energiei, au spus sursele, precizand ca investigatia se afla in stadiu incipient, iar rezultatul este incert, potrivit Wall Street Journal.

Reprezentantii JP Morgan au refuzat sa comenteze in legatura cu acest caz, dar un purtator de cuvant a spus ca reprezentantii acesteia se straduiesc sa remedieze problemele legate de control la nivelul bancii si sa intareasca practicile de afaceri.

Banca este supusa totodata unor numeroase alte investigatii referitoare la activitatile din timpul crizei imobiliare si financiare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Mita la RAR: Coduri si nume schimbate pentru crearea unui cerc inchis