Ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, a declarat ca urmatorul ajutor financiar pentru Grecia va fi mult mai mic decat programele actuale si va depinde de indeplinirea de catre autoritatile elene a angajamentelor asumate, relateaza publicatia Kathimerini.
In cele doua programe de sprijin financiar obtinute de Grecia pana in prezent, partenerii europeni si FMI au aprobat imprumuturi de 240 de miliarde de euro.

Potrivit publicatiei germane Handelsblatt, Schaeuble a declarat ca orice nou ajutor va depinde de respectarea de catre Grecia a obligatiilor asumate. Oficialul german se asteapta ca viitorul ajutor sa fie mult mai mic decat cel actual, avand in vedere ca Grecia va avea deja un excedent bugetar, excluzand serviciul datoriilor.

Schaeuble a spus ca nu poate mentiona cifre sau masuri specifice, scrie Mediafax.

Discutiile despre al treilea program de ajutor destinat Greciei au agitat in aceasta saptamana campania electorala din Germania, unde vor avea loc alegeri generale in septembrie.

Schaeuble a spus marti, la un miting electoral, ca va fi nevoie de inca un program pentru Grecia. In declaratiile anterioare Schaeuble sustinea ca este probabil, dar nu inevitabil ca Grecia sa aiba nevoie de un nou sprijin, dupa ce actualul program va expira anul viitor.

Declaratia ministrului a fost comentata imediat de social-democrati, care au cerut cancelarului conservator Angela Merkel sa spuna inainte de alegeri de ce ajutor are nevoie Grecia, pe langa cele 240 de miliarde de euro angajate de UE si FMI.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri