Un reprezentant al Natiunilor Unite s-a deplasat la Damasc pentru a obtine autorizatia regimului Bashar Al-Assad de anchetare a presupusului atac cu arme chimice, informeaza AFP.

Inaltul reprezentant ONU pentru Dezarmare, Angela Kane, a sosit sambata la Damasc, la o saptamana dupa venirea unei echipe de experti.
Purtatorul de cuvant al ONU, Khaled al-Masri, a refuzat sa faca declaratii despre scopul vizitei Angelei Kane, scrie Mediafax.

Opozitia siriana sustine ca fortele subordonate regimului Bashar Al-Assad au utilizat arme chimice in apropiere de Damasc, atacul soldandu-se, potrivit insurgentilor, cu 1.300 de morti. Armata siriana a dezmintit categoric utilizarea de arme chimice la periferia orasului Damasc.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si un conflict armat intre fortele insurgente ale opozitiei si serviciile de securitate subordonate regimului Bashar Al-Assad. Bilantul confruntarilor este, potrivit estimarilor ONU, de cel putin 100.000 de morti.

Sursa foto: Wikipedia.org

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Iohannis, la ONU: In regiune au loc actiuni de subminare a securitatii