Casa Alba a anuntat ca Barack Obama va lua o decizie in dosarul sirian potrivit intereselor Statelor Unite, in urma respingerii de catre Parlamentul britanic a unei motiuni asupra unei interventii impotriva Damascului, relateaza AFP, citat de Mediafax.

"Statele Unite vor continua sa consulte Guvernul britanic, unul dintre aliatii si prietenii nostri cei mai apropiati", dar "deciziile presedintelui Obama vor fi ghidate de ceea ce este in interesul Statelor Unite", a declarat Caitlin Hayden, o purtatoare de cuvant a Consiliului National american pentru Securitate.

Obama "crede ca interese cruciale ale Statelor Unite sunt in joc si ca este necesar ca tarile care incalca reglementarile internationale privind armele chimice sa dea socoteala", a adaugat ea.

Anterior, Parlamentul britanic a respins motiunea premierului David Cameron care apara principiul unei interventii in Siria ca raspuns la utilizarea de arme chimice de care este acuzat Damascul.
Cautam o coalitie internationala.
Statele Unite cauta in continuare "o coalitie internationala" pentru a raspunde presupusului atac cu arma chimica al regimului de la Damasc impotriva unor civili, in pofida respingerii interventiei de catre Parlamentul britanic, a declarat vineri seful Pentagonului Chuck Hagel, relateaza AFP.

"Abordarea noastra este continuarea cautarii unei coalitii internationale care sa actioneze unit", a declarat secretarul american al Apararii intr-o conferinta de presa la Manila.

Hagel a precizat ca Washingtonul respecta votul Parlamentului britanic, care a respins joi seara cu 285 la 272 de voturi motiunea prezentata de premierul David Cameron ce apara principiul unei interventii militare in Siria.

"Este responsabilitatea fiecarei tari in parte sa isi asume propriile decizii", a spus el. "Noi continuam sa ii consultam pe britanici, la fel ca si pe ceilalti aliati. Aceasta consultare vizeaza modalitati de a avansa impreuna pentru a raspunde acestui atac cu arma chimica in Siria", a precizat Hagel.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri