Casa Alba a anuntat ca Barack Obama va lua o decizie in dosarul sirian potrivit intereselor Statelor Unite, in urma respingerii de catre Parlamentul britanic a unei motiuni asupra unei interventii impotriva Damascului, relateaza AFP, citat de Mediafax.

"Statele Unite vor continua sa consulte Guvernul britanic, unul dintre aliatii si prietenii nostri cei mai apropiati", dar "deciziile presedintelui Obama vor fi ghidate de ceea ce este in interesul Statelor Unite", a declarat Caitlin Hayden, o purtatoare de cuvant a Consiliului National american pentru Securitate.

Obama "crede ca interese cruciale ale Statelor Unite sunt in joc si ca este necesar ca tarile care incalca reglementarile internationale privind armele chimice sa dea socoteala", a adaugat ea.

Anterior, Parlamentul britanic a respins motiunea premierului David Cameron care apara principiul unei interventii in Siria ca raspuns la utilizarea de arme chimice de care este acuzat Damascul.

Cautam o coalitie internationala.
Statele Unite cauta in continuare "o coalitie internationala" pentru a raspunde presupusului atac cu arma chimica al regimului de la Damasc impotriva unor civili, in pofida respingerii interventiei de catre Parlamentul britanic, a declarat vineri seful Pentagonului Chuck Hagel, relateaza AFP.

"Abordarea noastra este continuarea cautarii unei coalitii internationale care sa actioneze unit", a declarat secretarul american al Apararii intr-o conferinta de presa la Manila.

Hagel a precizat ca Washingtonul respecta votul Parlamentului britanic, care a respins joi seara cu 285 la 272 de voturi motiunea prezentata de premierul David Cameron ce apara principiul unei interventii militare in Siria.

"Este responsabilitatea fiecarei tari in parte sa isi asume propriile decizii", a spus el. "Noi continuam sa ii consultam pe britanici, la fel ca si pe ceilalti aliati. Aceasta consultare vizeaza modalitati de a avansa impreuna pentru a raspunde acestui atac cu arma chimica in Siria", a precizat Hagel.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Liderul Statului Islamic ar fi murit intr-un raid american in Siria