Marea Britanie este principala destinatie a investitorilor americani in active financiare, in valoare de 1.129 de miliarde de dolari la sfarsitul anului trecut, urmata de Canada si Insulele Cayman, conform datelor Trezoreriei SUA, transmite AFP.
Majoritatea acestor plasamente sunt sub forma de actiuni (758 miliarde dolari), iar restul de obligatiuni pe termen scurt si mediu, noteaza Mediafax.

Canada, plasata pe locul al doilea, a atras investitii financiare de 808 miliarde de dolari din partea americanilor, iar Insulele Cayman, care si-au castigat statutul de paradis fiscal datorita marilor grupuri care detin filiale acolo in cautarea unor impozite mai mici, de 784 miliarde de dolari.

Japonia se afla pe pozitia a patra, cu investitii financiare americane de 521 miliarde de dolari, urmata de Franta, cu active de 375 miliarde de dolari din partea cetatenilor SUA.

China se afla pe locul 17 in acest clasament, iar Rusia abia pe 28.

Potrivit Trezoreriei SUA, valoarea totala a activelor detinute in strainatate de investitorii americani a crescut cu 16,9% in intervalul decembrie 2011-decembrie 2012, la 7.941 miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri