Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, adeptul unei interventii de mare amploare in Siria, a apreciat ca o actiune militara limitata ar agrava dificultatile cu care se confrunta tara, relateaza AFP, citat de Mediafax.

"Vreau sa amintesc aici ca masurile temporare nu sunt suficiente, nu vor fi suficiente niciodata in Siria", a declarat Erdogan in cadrul unui miting la Istanbul.

"Atacarea unor obiective locale nu numai ca nu ne apropie de o solutie, ci face conditiile si mai dificile in Siria", a continuat el, subliniind ca presedintele sirian Bashar al-Assad ar trebui "sa paraseasca imediat functiile si sa plece intr-o tara ca va consimti sa il primeasca".
Premierul turc a afirmat deja vineri ca tara sa nu se poate multumi cu o actiune limitata, apreciind ca obiectivul unei interventii internationale "trebuie sa constranga regimul sa abandoneze" puterea.

Secretarul de Stat american John Kerry a evocat vineri o actiune "limitata" impotriva Siriei si a vorbit despre un raspuns militar "adecvat" in timp, fara trupe la sol, ca reactie la presupusa folosire a armelor chimice de catre regimul de la Damasc.

Presedintele american a exclus, sambata, o interventie pe termen scurt, preferand sa consulte Congresul, aflat in vacanta pana pe 9 septembrie.

Turcia, tara membra NATO, care a rupt relatiile cu regimul sirian, fostul sau aliat, a promis sa se alature unei coalitii anti-Damasc, chiar fara acordul ONU.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Liderul Statului Islamic ar fi murit intr-un raid american in Siria