Rusia a trimis o nava de supraveghere informatica spre coastele siriene, in estul Mediteranei, a anuntat luni o agentie rusa, pe fondul pregatirii unei interventii militare occidentale impotriva regimului de la Damasc, relateaza Mediafax care citeaza AFP.
Nava de "razboi informatic" SSV-201 "Proazovie" a plecat duminica seara de la Sevastopol, un port ucrainean in care se afla baza Flotei ruse a Marii Negre, "in vederea (efectuarii) unei misiuni in estul Mediteranei", a declarat o sursa militara pentru agentia Interfax.
Aceasta nava nu se va alatura grupului de nave de razboi apartinand Marinei ruse, deja aflate in regiune, a adaugat aceasta sursa, precizand ca nava de tip SSV-201 va raporta despre activitatile intreprinse direct Statului Major al fortelor armate ruse.
Statul Major a anuntat saptamana trecuta ca grupul de nave din Mediterana efectueaza, in mod neintrerupt, observatii si analize ale activitatilor militare in zona Siriei.
"Utilizam sistemul de supraveghere prin satelit al grupului nostru de nave din Mediterana, dar si alte surse de informatii", a adaugat sursa citata.
"Intentionam sa obtinem maximum de informatii in interesul securitatii Rusiei, sa analizam in mod meticulos tacticile folosite de catre participantii la un posibil conflict, sa tragem concluzii cu privire la perspectivele viitoare", a continuat ea.
Rusia mentine o prezenta constanta a mai multor nave de razboi in estul Mediteranei, unde acestea se succed de la inceputul crizei siriene, in urma cu doi ani si jumatate.
Principalul sustinator al regimului de la Damasc, caruia ii furnizeaza armament, Rusia exploateaza din perioada sovietica o baza militara in portul Tartous, la aproximativ 220 de kilometri nord-vest de Damasc.
In urma unui atac cu arma chimica in suburbiile Damascului, pe 21 august, atribuit de catre americani regimului presedintelui sirian Bashar al-Assad, Barack Obama a cerut Congresului american sa voteze pentru efectuarea unor atacuri aeriene in Siria. Rusia se opune cu putere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri