Ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif a afirmat, intr-o vizita la Bagdad, ca un atac militar impotriva Siriei ar fi "ilegal" conform Cartei ONU, relateaza AFP, citat de Mediafax.

"Nu stiu de ce cei care afirma ca toate optiunile sunt pe masa nu inteleg ca natiunile civilizate au retras, in urma cu 65 de ani, optiunile de pe masa, atunci cand au retras recursul la forta" prin Carta ONU, a declarat Zarif, aflat intr-o vizita la Bagdad.

"Cum pot, oare, sa se considere natiuni civilizate continuand in acelasi timp sa mentina toate optiunile pe masa? Toate optiunile au fost retrase de pe masa acum foarte, foarte mult timp", a insistat el, intr-o conferinta de presa comuna cu omologul sau irakian Hoshyar Zebari.
"Statele Unite dispretuiesc dreptul international", a adaugat el.

Zarif a facut aceste declaratii dupa ce a discutat cu premierul irakian Nuri al-Maliki si cu Zebari, in prima sa vizita in strainatate pe care a efectuat-o de cand a devenit ministru, in august.

Iranul, principalul sustinator al Siriei in regiune, a avertizat in mai multe randuri Statele Unite si pe aliatii acestora, care acuza regimul lui Bashar al-Assad ca a utilizat arme chimice pe 21 august langa Damasc si intentioneaza sa efectueze o actiune militara punitiva.

Citeste si:
Turcia nu poate face fata unui val de migranti din Siria
Turcia nu poate face fata...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Oficiali SUA: Avionul ucrainean a fost doborat de o racheta iraniana