Imediat dupa deschidere, titlurile au urcat usor la 1,11 dolari, pentru ca apoi sa coboare brusc pana la un minim de 0,41 dolari pe unitate, cu 70% mai jos decat cotatia de deschidere, potrivit Mediafax.

Ulterior, cotatiile s-au intors pana la 0,70 dolari pe actiune, iar scaderea este de 52,38% la ora transmiterii acestei stiri. La aceasta cotatie, Gabriel Resources are o capitalizare de 268,8 milioane de dolari canadieni (195,3 milioane de euro).

Volumul tranzactiilor cu actiuni Gabriel Resources este luni de peste 8,9 milioane de titluri, cu mult peste nivelul obisnuit, de ordinul catorva sute de mii de titluri, potrivit datelor de pe site-ul bursei din Toronto. Vineri, spre exemplu, volumul tranzactiilor a fost de 435.103 actiuni, iar cotatia de inchidere a fost 1,47 dolari canadieni pe unitate.

Potrivit datelor bursei din Toronto aferente ultimilor cinci ani (septembrie 2008-septembrie 2013), actiunile Gabriel Resources erau cotate in 6 decembrie 2010 la un maxim de 8,6 dolari pe unitate, iar cel mai redus nivel al perioadei a fost atins pe 19 decembrie 2008, de 1 dolar pe unitate.

Pensii private facultative:...
Citeste si: Cum alegi fondul de pensii potrivit pentru tine: actiuni sau bond-uri?

Premierul Victor Ponta a declarat ca solutia pentru proiectul Rosia Montana este respingerea in regim de urgenta a acestuia la Senat, apoi si la Camera, adaugand: "Si cu asta, basta!".

Ponta a spus ca, avand in vedere pozitiile exprimate de grupurile politice, solutia in cazul acestui proiect este de a fi respins urgent la Senat, iar apoi si la Camera Deputatilor.

Premierul a mai spus ca in cazul proiectului Rosia Montana a dorit ca Guvernul sa nu aiba o raspundere asupra acestuia, pentru a nu plati despagubiri, insa a precizat ca "in mod sigur" compania canadiana va intenta un proces si cel mai probabil se vor plati despagubiri.

Anterior, presedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu a declarat ca el considera ca proiectul exploatarii de la Rosia Montana nu poate fi sustinut si, in opinia sa, acesta ar trebui respins, el apreciind ca sentimentul public contrar e mai important decat datele tehnice.

Daimler nu exclude o...
Citeste si: Daimler nu exclude o colaborare viitoare cu Tesla