Presedintele sirian Bashar al-Assad a avertizat, luni, Statele Unite impotriva oricarui atac asupra regimului sau, cerand Washingtonului sa "se astepte la orice" in cazul unei interventii, relateaza AFP.

"Trebuie sa va asteptati la orice", a declarat Bashar al-Assad in cadrul unui interviu televizat difuzat de CBS. "Guvernul (sirian) nu este singurul actor din regiune. Exista diferite partide, diferite factiuni, diferite ideologii", a adaugat el, fara sa excluda folosirea armelor chimice "daca rebelii sau teroristii din regiune sau orice alt grup le au in posesie", noteaza Mediafax.

Liderul sirian i-a indemnat pe membrii Congresului SUA, care urmeaza sa se pronunte pe tema unei rezolutii privind o interventie in Siria, sa ceara Administratiei de la Washington dovezile despre atacul chimic produs la Damasc pe 21 august.

"Intreaga lume este dezamagita de Administratia Obama. Noi speram ca va fi diferita de Administratia George W. Bush", a continuat Bashar al-Assad.

"John Kerry nu a prezentat nicio dovada. In zona unde se spune ca noi am fi utilizat arme chimice, exista doar imagini si afirmatii. Dar noi nu eram in acea zona", a subliniat liderul de la Damasc.

Citeste si:
SUA lanseaza ofensiva impotriva Siriei dupa atacul chimic de marti
SUA lanseaza ofensiva...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
SUA, pregatite sa lanseze noi atacuri in Siria "daca va fi necesar"