Actiunile Gabriel Resources au inchis luni la Toronto in scadere cu 54%, la 68 centi canadieni (65 centi SUA), cel mai slab nivel la final de sedinta din 1999, dupa ce premierul Ponta a declarat ca solutia pentru proiectul Rosia Montana este respingerea in regim de urgenta la Senat, apoi la Camera.

Gabriel Resources detine aproximativ 80% din actiunile Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), compania care dezvolta proiectul minier. Restul titlurilor sunt detinute de stat, prin Minvest Deva.

Titlurile Gabriel Resources s-au prabusit cu pana la 70% in cursul sedintei bursiere de luni, atingand un minim de 41 centi canadieni (39 centi SUA).

Volumul de actiuni Gabriel Resources tranzactionat luni a fost de peste 12,5 milioane, fata de cateva sute de mii intr-o sesiune obisnuita.

Principalul indice al bursei din Canada a inchis luni in urcare cu 0,3%.

Citeste si:
Gabriel Resources AMENINTA si cere despagubiri de 4 mld. de dolari
Gabriel Resources cere...

La inchiderea sedintei de luni, Gabriel Resources avea o capitalizare de piata de 261,19 milioane dolari canadieni (252 milioane dolari SUA).

Actiunile au deschis sedinta de luni la 1,11 dolari canadieni, compania recomandand prudenta.

Cel mai ridicat pret atins vreodata de actiunile Gabriel Resources este de 8,6 dolari canadieni, inregistrat in decembrie 2010.

Victor Ponta a afirmat luni ca, avand in vedere pozitiile exprimate de grupurile politice, solutia in cazul acestui proiect este de a fi respins urgent la Senat, iar apoi si la Camera Deputatilor.

Citeste si:
Actiunile Gabriel Resources continua picajul dupa ce luni au...
Actiunile Gabriel Resources...

Presedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a declarat, luni, ca el considera ca proiectul exploatarii de la Rosia Montana nu poate fi sustinut si, in opinia sa, acesta ar trebui respins, el apreciind ca sentimentul public contrar este mai important decat datele tehnice.

Gabriel a anuntat luni, intr-un comunicat, ca ar putea actiona statul roman in justitie daca proiectul de lege privind exploatarea miniera de la Rosia Montana va fi respins de Parlament.

Premierul a afirmat anterior ca "in mod sigur" compania inregistrata in Canada va intenta un proces si cel mai probabil se vor plati despagubiri.

Proiectul de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana a fost aprobat de Guvern la sfarsitul lunii august si transmis Parlamentului spre adoptare.

Citeste si:
Actiunile Gabriel Resources s-au prabusit la bursa
Actiunile Gabriel Resources...

Senatul a aprobat, luni seara, dezbaterea in procedura de urgenta a proiectului de lege privind proiectul minier.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si