Guvernul ungar este precaut si anticipeaza pentru 2014 o crestere economica de 2%, sub estimarile analistilor de la Londra, care sunt echivalentul modern al oamenilor de stiinta sovietici, a declarat premierul Victor Orban, reiterand si un ultimatum dat bancilor in privinta creditelor in valuta, anunta Mediafax.

"Executivul Ungariei este mai precaut decat unii analisti de la Londra, care sunt echivalentul modern al oamenilor de stiinta sovietici, si prognozeaza o crestere a PIB de 2% in 2013", a afirmat Orban la deschiderea sesiunii de toamna a Parlamentului de la Budapesta.

Este obligatia morala a bancilor sa modifice contractele de imprumut.

Analistii din Londra ai Bank of America Merrill Lynch sunt printre cei mai optimisti in privinta perspectivelor economiei ungare, anticipand un avans al PIB de 2,6% in 2014.

Economia Ungariei va avansa anul viitor cu 1,5%, conform analistilor intervievati de Reuters.

Citeste si:
Un avion Ryanair pe ruta Bucuresti - Londra s-a umplut de fum
Un avion Ryanair pe ruta...

Orban a enumerat realizarile cabinetului sau si a cerut sprijinul parlamentarilor pentru bataliile dificile din toamna. Premierul a reluat totodata un ultimatum dat vinerea trecuta bancilor, in privinta creditelor acordate in franci elvetieni.

"Este obligatia morala a bancilor sa modifice contractele de imprumut. Cerem bancilor sa suporte cea mai mare parte a pierderilor generate de modificarea cursului de schimb valutar. Daca nu o vor face pana la 1 noiembrie, guvernul va lua masuri", a spus premierul.

Orban a aratat in legatura cu reducerea tarifelor la energie ca reprezinta un pas simbolic prin care tara pune capat lipsei de aparare.

Premierul a insirat realizarile guvernului, intre care iesirea din procedura de deficit excesiv a Comisiei Europene si rambursarea integrala a imprumutului de la FMI, mentionand faptul ca numai doua state au reusit plata anticipata a datoriilor catre Fond, Letonia si Islanda.

Citeste si:
Carne de pui din Ungaria, retrasa din Romania, din cauza gripei aviare
ANSVSA a retras de la...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum ne-ar ajuta buletinele cu cip sa scapam de cozile la ghisee