Grecia ar putea avea nevoie de alte doua acorduri de finantare externa de la creditorii internationali - UE, FMI si BCE - avand in vedere revenirea foarte lenta a economiei dintr-o criza prelungita, a declarat miercuri presedintele bancii centrale a Belgiei, Luc Coene.

Intrebat daca partenerii din zona euro pregatesc un al treilea pachet de finantare externa pentru Grecia, Coene a afirmat ca va fi nevoie de cel putin inca un acord.

"Este clar ca problema greceasca nu a ajuns la final. Vom incerca sa facem eforturi suplimentare - cu siguranta inca un acord, poate chiar doua - si vom vedea cum evolueaza situatia", a afirmat oficialul belgian la postul de radio RTBL, preluat de Wall Street Journal si citat de Mediafax.

Coene este membru in Consiliul Guvernator al Bancii Centrale Europene.

Seful bancii nationale a Belgiei a adaugat ca situatia economica a Greciei traverseaza o perioada de ameliorare, insa foarte lenta, iar rezolvarea problemelor tarii ar putea dura "mult mai mult timp".

Totusi, Coene considera ca problemele Greciei nu mai reprezinta un risc fundamental pentru zona euro.

Guvernele din zona euro vor fi nevoite cel mai probabil sa acorde noi imprumuturi Greciei pana la sfarsitul acestui an, pentru a acoperi deficitul de finantare. Ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schaeuble, a admis in luna august ca

Grecia va avea nevoie de un al treilea acord de finantare externa.

Grecia are in derulare acorduri cu UE si FMI in valoare totala de 240 miliarde euro, incheiate in ultimii trei ani. Urmatoarea evaluare a acordului va avea loc in a doua parte a lunii septembrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri