Guvernul chinez planuieste sa mute 100 milioane de locuitori din zonele rurale catre orase in urmatorii zece ani, dar multi chinezi se opun, simtindu-se abandonati sau intimidati de aceasta transformare. BBC a publicat un film impresionant despre visul Chinei si "deportarile" civilizatoare pe care le intreprinde in zonele rurale.

Pentru ca mentine ritmul de crestere spectaculos, autoritatile chineze si-au propus sa accelereze urbanizarea prin dislocarea a 100 milioane de locuitori din zonele rurale catre "orasele fantoma" construite peste noapte.

Potrivit reportajului BBC, multi chinezi din mediul rural sunt intimidati sistematic sau chiar batuti, fara ca politia sa faca ceva, in speranta ca acestia vor semna de "bunavoie" actele de expropriere.

Administratia de la Beijing spune ca o astfel de mutare va ridica standardele de viata si va creste prosperitatea cetatenilor, dar multi chinezi se tem ca aceasta transformare va fi in beneficiul claselor instarite.

Filmul publicat de BBC expune incercarea disperata a unor chinezi de a-si proteja pamantul de buldozerele venite sa inceapa un alt proiect imobiliar.

Citeste si:
China, cea mai mica crestere a economiei din ultimii 29 de ani
Economia Chinei a inregistrat...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Tesla vrea un centru de design si cercetare in China