Sursa care a oferit aceste informatii presei este din interiorul Arcelor. Ea nu a dezvaluit insa, unde anume a avut loc prima reuniune, dar a precizat ca presedintele director general de la Arcelor, francezul Guy Dollé, nu a participat la aceasta reuniune, informeaza Rompres. Magnatul Lakshmi Mittal anuntase si el inca de marti ca o reuniune la varf intre Mittal Steel si echipa de conducere de la Arcelor este programata pentru aceste zile.

Cu toate acestea sursa citata de AFP a apreciat ca sansele ca Arcelor sa cedeze in fata celor de la Mittal Steel sunt foarte mici. Aceste discutii sunt purtate la presiunile unei parti a actionarilor de la Arcelor, care sunt nemultumiti de proiectul fuziunii Arcelor cu rivalul rus Severstal, strategia de aparare pusa la punct de Arcelor pentru a contracara oferta ostila de preluare venita de la Mittal Steel.

La inceputul acestei saptamani consiliul de administratie de la Arelor, al doilea producator mondial de otel, a respins inca o data oferta de preluare in valoare de 25,8 miliarde euro depusa de Mittal Steel, lider mondial pe piata otelului. Cu toate acestea consiliul de administratie de la Arcelor a mandatat conducerea grupului european sa continue discutiile cu Mittal, in eventualitatea in care acesta din urma este dipus sa-si majoreze din nou oferta.