Credit Suisse va inchide conturi ale unor clienti proveniti din aproape 50 de tari, pana la sfarsitul acestui an, fie din cauza nivelului de fonduri considerat insuficient, fie pentru ca institutia considera ca riscurile pentru reputatia sa, legate de aceste state, sunt prea ridicate, transmite AFP.

A doua mare banca elvetiana va cere clientilor din tarile respective sa isi inchida conturile, daca averea lor este de sub 1 milion de franci elvetieni (800.000 de euro), si pentru ca Credit Suisse nu vrea sa mai faca afaceri in unele din aceste state, a relatat publicatia elvetiana Tages-Anzeiger, conform Mediafax.

Initiativa afecteaza in special tarile africane, precum Congo si Angola. Sunt vizate totodata Turkmenistan, Uzbekistan si Belarus, riscurile de reputatie asociate acestora fiind considerate prea importante.

"In alte tari, Credit Suisse vrea sa se concentreze pe clientii bogati si super-bogati, cum ar fi cei din Danemarca si Israel, iar cei cu averi sub 1 milion de franci vor fi nevoiti sa le inchida, potrivit cotidianului.

In Israel, faptul ca multi cetateni detin dubla nationalitate, israeliana si americana, a jucat un rol in aceasta masura, intrucat acestia trebuie sa plateasca impozite in SUA.

Credit Suisse a explicat pentru AFP ca masurile se inscriu in strategia anuntata la publicarea rezultatele financiare aferente trimestrului al doilea.

"O parte din strategia noastra este sa ne reorientam pe anumite segmente si regiuni si sa ne retragem din tarile prea mici', a declarat un purtator de cuvant al bancii.

Credit Suisse se astepata sa se retraga total de pe anumite piete si partial de pe altele.

In raportul financiar din trimestrul al doilea se arata ca retragerea de pe unele piete va permite economisirea a 150 de milioane de franci pana la sfarsitul acestui an.

In ultimii ani, presiunile asupra bancii s-au amplificat considerabil, pentru asigurarea legitimitatii fondurilor clientilor, ceea ce a dus la complicarea procedurilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri