Un consortiu condus de Corsair Capital, din care face parte si un fond al Bisericii Anglicane, a castigat licitatia de preluare a 314 sucursale ale Royal Bank of Scotland (RBS), pentru 600 milioane de lire sterline, scoase la vanzare la cererea Comisiei Europene, relateaza Financial Times, citat de Mediafax.

Consortiul este format din Corsair, fondul de investitii Centerbridge, Standard Life Investments si Church Commissioners, un fond de 5,5 miliarde de lire sterline care sustine Biserica Anglicana.

Din conducerea Corsair face parte, ca vicepresedinte, Evan Davies, fost sef al Standard Chartered si fost ministru al Comertului.
RBS, cu sediul in Edinburgh, trebuie sa vanda sucursalele in conformitate cu termenii impusi de UE atunci cand a fost salvata de stat in 2008-2009, cu 45 de miliarde de lire sterline.

Alte doua oferte au mai fost luate in considerare, una din partea fostului director financiar al Tesco, Andrew Higginson, si o alta avansata de fostul bancher al HSBC Alan Hughes, sustinuta de fondurile AnaCap si Blackstone.

Intentia initiala a fost vanzarea sucursalelor, care desfasoara operatiuni cu clienti corporatisti mici, catre divizia britanica a bancii spaniole Santander, pentru 1,6 miliarde de lire sterline, dar tranzactia a esuat in octombrie anul trecut.

Actiunile bancilor europene...
Citeste si: Actiunile bancilor europene scad puternic, RBS si Barclays cu 24%


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Biserica Anglicana critica Amazon, chiar daca face bani de pe urma lor