Urmatorii miliardari americani vor veni din industria de marijuana, recent legalizata in anumite state din SUA, este de parere Tripp Keber, proprietarul unei retele de magazine care activeaza in acest domeniu. Mai mult, anumiti profesori universitari anticipeaza deja faptul ca aceasta industrie va figura in curand in Produsul Intern Brut al Statelor Unite.

„Este o afacere foarte, foarte mare. Interesul pentru realizarea investitiilor in aceasta industrie este imens”, a declarat Keber, citat de publicatia Denver Post.

Omul de afaceri a fost unul dintre participantii la o conferinta care a avut loc saptamana trecuta in Denver si care i-a pus fata in fata pe investitorii si producatorii de marijuana. Pana la sfarsitul intalnirii, investitorii participanti si-au asumat plasamente de peste 1 mil. dolari in start-up-urile de marijuana, asta chiar daca 90% dintre ei nu au putut sa ofere fonduri din cauza ca nu locuiau in Colorado.

Troy Dayton, CEO-ul ArcView – un grup de investitori americani, a declarat ca productia de canabis va reprezenta „urmatoarea mare industrie americana”.

De asemenea, Andres Marroquin, profesor de economie in cadrul Universitatii Marroquin din Guatemala, mentioneaza intr-o postare pe blogul sau ca SUA va deveni cel mai mare exportator de marijuana din lume. Argumentul acestuia este ca legalizarea canabisului va permite SUA sa dezvolte aceasta industrie, in vreme statele din America de Sud vor ramane in urma din cauza legislatiei care inca nu este atat de permisiva.

“Peste cativa ani columbienii si mexicanii vor importa din SUA diverse produse din canabis, iar industria va deveni o componenta a PIB-ului Statelor Unite”.

Sursa foto: sxc.hu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri