Retailerul suedez IKEA pune accent pe energia alternativa si a inceput sa vanda panouri solare in magazinele din Marea Britanie, scrie Mashable.

Un panou solar poate fi achizitionat pentru 9.200 de dolari, pret care include si instalarea. Panourile sunt realizate de compania chineza de energie solara Hanergy.

Produsele vor fi disponibile in toate cele 18 magazine IKEA din Marea Britanie in urmatoarele luni.

“Pentru un consumator britanic de rand, investitia intr-un astfel de panou solar ar trebui sa se amortizeze in circa sapte ani”, a declarat Steve Howard din cadrul IKEA.

Acesta a explicat ca Marea Britanie a fost aleasa ca piata de test intrucat guvernul sponsorizeaza folosirea panourilor solare, permitand detinatorilor sa vanda surplusul de energie electrica. Reprezentantul IKEA a mai spus ca retailerul intentioneaza sa extinda vanzarile si in alte tari.

Citeste si:
[FOTO] Fostul sediu al liceului "Nicolae Tonitza", scos la vanzare
FOTO Artmark scoate la...

Pana la finalul anului trecut IKEA a instalat 250.000 de panouri solare pe propriile cladiri si a pus in functiune 83 de turbine eoliene. In plus, isi propune sa devina o companie care sa se sustina singura din punct de vedere energetic pana in anul 2020.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Johnson: Brexitul reprezinta o "enorma oportunitate economica"