Angajatii devin tot mai productivi si eficienti tocmai cand firma la care lucreaza trece printr-un declin economic. Aceasta este concluzia unui studiu facut de Universitatea din Stanford si Universitatea din Utah intre 2007 si 2009, cand recesiunea a prabusit evolutia economica, scrie money.cnn.com.

Astfel, daca esti manager intr-o companie in care somajul a crescut puternic in timpul recesiunii, este posibil sa observi ceva la care nu te-ai fi asteptat. Vei fi surprins sa remarci ca angajatii mai putin performati in timpuri economice stabile devin mai productivi in criza.

Cercetatorii au descoperit ca productivitatea in companii a crescut datorita schimbarii facute de angajatii mai putin productivi inainte de criza economica, care au inceput sa depuna mai mult efort odata cu inrautatirea climatului economic.

Diferente notabile au fost inregistrate in zone geografice unde rata somajului depaseste media. De exemplu, intr-o zona in care somajul a crescut cu 5%, productivitatea a avansat cu 5,65%.

La polul opus, studiul arata ca angajatii de top din companii nu si-au imbunatatit nivelul de eficienta, in ciuda contextului economic dificil, in care rata somajului a avansat.

Cercetatorii sustin ca explicatia acestui fenomen poate fi data de faptul ca acesti angajati nu si-au simtit locurile de munca in pericol sau au fost siguri pe ai ca isi vor gasi alt job daca sunt concediati.

Concluziile vin in urma realizarii studiului care a masurat productivitatea a 23.000 de angajati din 10 tari, in domeniul tehnologiei, unde munca lucratorilor poate fi masurata cu precizie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri