O criza bugetara prelungita la Washington risca sa afecteze pozitia Statelor Unite pe plan global, avertizeaza secretarul de Stat american, John Kerry, aflat la summitul Forumului de cooperare Asia-Pacific (APEC), in Indonezia, informeaza AFP, conform Mediafax.

"In cazul in care criza se va prelungi sau daca situatia se va repeta, populatia ar putea incepe sa puna sub semnul intrebarii vointa Statelor Unite de a se mentine pe primul loc si capacitatea de a face acest lucru. Dar nu este cazul si nu cred ca se va intampla", a declarat Kerry intr-o conferinta de presa.

Casa Alba a anuntat vineri ca presedintele Barack Obama a anulat turneul in Asia din cauza crizei bugetare din Statele Unite.

Secretarul de Stat John Kerry conduce delegatiile americane in Indonezia si Brunei, unde se desfasoara reuniunile Forumului de cooperare Asia-Pacific (APEC) si ASEAN (Asociatia Natiunilor din Asia de Sud-Est).

Angajamentul Statelor Unite in Asia ramane puternic, in pofida crizei bugetare de la Washington, a subliniat Kerry.

Citeste si:
Politia SUA a prins mai multi romani decat cubanezi intrati ilegal
Politia de frontiera a SUA a...

"Sa fim foarte clari: situatia de criza de la Washington nu va afecta in niciun fel angajamentul asumat fata de partenerii nostri din Asia", a insistat Kerry la Bali.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
A "plouat" cu bani in SUA dupa ce usa unui camion blindat s-a