Amazon, cea mai mare companie de comert online la nivel mondial, va deschide trei centre de logistica pana in 2015 in Polonia. Gigantul american intentioneaza sa se extinda in Europa, asa ca va angaja permanent 6.000 de persoane in noile sedii din doua orase poloneze, scrie Bloomberg, citat de Mediafax.

Compania americana, cu sediul central in Seattle, vrea sa deschida doua centre de logistica langa Wroclaw, in sud-vestul Poloniei, si un altul langa orasul Poznan, la 240 de kilometri de Berlin.

Centrul din Poznan si unul dintre cele doua din Wroclaw vor fi deschise in august 2014, iar cel de-al treilea la jumatatea anului 2015.

Pe langa cei 6.000 de angajati permanenti, in perioadele de varf vor fi angajate, temporar, alte 9.000 de persoane.

Amazon a luat aceasta decizie datorita pozitiei Poloniei in centrul Europei si a personalului calificat, a declarat Tim Collins, director pentru operatiunile europene ale companiei. El a precizat ca Amazon nu va inchide niciunul dintre celelalte centre de logistica detinute in Europa.

Cele trei noi unitati vor fi face parte din 25 de centre europene de logistica ale Amazon, in cadrul strategiei de extindere pentru a servi clienti din toate tarile europene, inclusiv din Rusia si Ucraina.

Collins a refuzat sa dezvaluie valoarea investitiei, precizand doar ca va fi de ordinul sutelor de milioane de euro.
Compania americana este prezenta in Romania cu un centru de dezvoltare a aplicatiilor web, infiintat la Iasi in 2005.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »