Cathay Pacific, cea mai mare companie aeriana din Hong Kong, a semnat in 9 iunie un acord de preluare a controlului Hong Kong Dragon Airlines Ltd. pentru 8,22 miliarde dolari Hong Kong (1,05 miliarde dolari sau 837,4 milioane euro), informeaza Rompres.

Din 9 iunie, cotatiile actiunilor Cathay, listata la Bursa din Hong Kong au crescut cu aproape sase procente. De atunci, trei case de investitii au imbunatatit actiunile companiei de la "pastreaza" la "cumpara", in urma beneficiilor potentiale ale preluarii al carei rezultat final este o companie in valoare de 12,29 miliarde dolari HK (1,57 miliarde de dolari sau 1,24 miliarde de euro).

Cathay va plati pentru compania nelistata Dragonair, cash si cu actiuni, pentru cele 82,2 procente inca nedetinute. Cathay Pacific va plati actionarilor 820 milioane dolari HK (105,6 milioane dolari sau 83,5 milioane euro) cash, restul achizitiei urmand a fi sustinuta de noile actiuni Cathay.

Cathay va mai plati, de asemenea, 4,7 miliarde dolari HK (605,5 milioane dolari sau 478,8 milioane euro) pentru majorarea participatiei in Air China cu inca 10 procente, pentru a ajunge la un total de 20 procente.

La randul sau, Air China va plati 5,39 miliarde dolari HK (694,4 milioane dolari sau 549,1 milioane euro) pentru 10,16 procente din Cathay, pentru ca in final sa ajunga la 17,5 la suta, cele doua companii urmand a forma un cargo aerian, cu sediul central in Shanghai.

Cathay a informat ca Dragonair isi va pastra marca sase ani, ca parte a acordului. Cathay detinuse pana acum 17,8 procente din Dragonair.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri