Grupul francez Veolia Environment, cea mai mare companie mondiala din domeniul serviciilor de apa, care detine si Apa nova, a abandonat planurile de fuziune cu compania franceza de constructii Vinci SA, dupa ce constructorul francez a precizat ca va refuza o eventuala oferta, informeaza Rompres. Presedintele executiv al Veolia, Henri Proglio, a renuntat la planul de fuziune anuntat in 14 iunie, dupa ce Vinci a declarat ca va considera oferta ostila, dar si din cauza faptului ca actiunile Veolia au scazut ca valoare, in urma anuntului de intentie de fuziune.

Vinci are o valoare de piata de 18,5 miliarde de euro (23 miliarde de dolari).Cotatiile actiunilor Veolia au scazut cu 11 procente, din ziua in care au fost anuntate intentiile de fuziune, scazand vineri cu 1,8 la suta, pentru a se cifra la 36,82 euro. Astfel, valoarea de piata a companiei este de 15 miliarde euro, cu aproximativ 3,5 miliarde euro mai putin decat valoarea Vinci, ale carei cotatii au crescut, vineri, cu un procent, pana la 78,70 euro.

Grupul francez Veolia Environment a realizat anul trecut o cifra de afaceri consolidata de 25,2 miliarde de euro, in crestere cu 12,2 la suta fata de 2004 si un profit net de 623 milioane euro, fata de 391 milioane euro in 2004, informeaza grupul Veolia Environment.

Veolia Water este specializata in furnizarea de servicii catre autoritatile publice municipale, dar si catre consumatorii industriali. Veolia Water este si unul dintre principalii furnizori la nivel mondial de solutii tehnice si tehnologice pentru servicii de canalizare, ca si pentru productia si distributia de apa potabila. Veolia Water are peste 110 milioane de consumatori la nivel mondial si 67.800 de angajati.

Grupul a initiat in 2005 o politica de restructurare masiva a costurilor, drept urmare fiind inregistrate economii nete de 168 milioane euro, evidentiate in profitul operational. Pentru 2006, acest plan de eficientizare este asteptat sa genereze economii nete de 400 milioane de euro. Pentru acest an, Veolia Environment si-a propus o crestere a veniturilor intre sase la suta si opt la suta.

Anul 2004 a insemnat pentru Veolia Environment operarea de noi contracte in Germania, Cehia, Slovacia, Franta, China, Marea Britanie, Italia, Polonia si Statele Unite ale Americii, atat in domeniul serviciilor de apa, cat si al energiei, transporturilor si managementului deseurilor.

In Romania, Veolia Water, divizia de apa a Grupului Veolia Environment, detine Apa Nova, fiind concesionarul serviciilor publice de apa si canalizare ale Municipiului Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri