Visul american arata mai degraba ca un cosmar printre angajatii din SUA. Americanii sunt bogati, dar foarte putin competenti. Asta sustine un studiu despre aptitudinile angajatilor din lume realizat de o organizatie economica, scrie Businessweek.com.

Vestea buna pentru americani, potrivit studiului international, este ca SUA se afla in partea de sus a topului cand vine vorba de produsul intern brut pe cap de locuitor (49.965,27 dolari in 2012) la un singur pas de Norvegia.

Chiar si asa, SUA risca sa pice din top tocmai din cauza abilitatilor profesionale ale adultilor americani.

Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a studiat mai multe persoane cu varste intre 16 si 64 de ani din diferite tari. Studiul arata ca Japonia sta cel mai bine la capitolul abilitati, urmata de Finlanda, Olanda, Suedia, Australia, Norvegia, Estonia, Slovenia, Flandra (regiunea din nordul Belgiei), Canada, Cehia, Danemarca, Coreea de Sud, Anglia, Irlanda de Nord si Germania.

Abia acum urmeaza Statele Unite ale Americii, dupa care vin la rand Austria, Polonia, Irlanda, Franta, Cipru, Spania si pe ultimul loc Italia.

Asta inseamna ca, asa cum comenteaza Businessweek.com, SUA stau prost, iar analiza abilitatilor tinerilor intre 16 si 24 ani plaseaza tara pe ultimul loc.

Chiar daca sunt remarcabile pentru bogatia din Silicon Valley, Statele Unite sunt ultimele la „competenta in rezolvarea problemelor in medii tehnologice bogate in randul tinerilor”. La acest capitol, cei mai buni sunt angajatii din Coreea de Sud si Finlanda.

Un editorialist de la New York Times a sustinut ca SUA reusesc sa se mentina bogate chiar daca forta de munca nu impresioneaza prin competente. „Japonia are un capital uman fantastic, dar nu stie cum sa-l foloseasca eficient”, a adaugat editorialistul. In Statele Unite lucrurile stau exact invers: resursele sunt mediocre, dar stiu cum sa le valoreze.

In cele mai multe cazuri, companii americane premiaza angajatii competenti si ii concediaza pe cei neproductivi, in timp ce femeile au oportunitati mari de avansare. Japonia, insa, nu ia niciuna dintre aceste masuri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri