Gigantul gazeifer rus Gazprom intentioneaza sa construiasca un gazoduct din Rusia spre Italia, trecand prin Slovenia, a anuntat, sambata, ministrul sloven al economiei, Andrej Vizjak, informeaza Rompres. 'Gazprom si-a manifestat interesul pentru construirea unui gazoduct intre Rusia si Italia, care sa traverseze Slovenia', a declarat Vizjak la Strunjan, dupa intrevederea pe care a avut-o in aceasta localitate slovena, situata pe malul Adriaticii, cu presedintele Gazprom, Alexei Miller, si cu premierul sloven, Janez Jansa.

Intalnirea a avut loc in cadrul Adunarii generale anuale a European Business Congress (EBC), care s-a incheiat sambata in aceasta statiune balneara. 'Realizarea finala a acestui proiect depinde de Italia, care este vazuta ca fiind cel mai mare potential cumparator de gaz furnizat de Gazprom, a declarat Vizjak.

In timpul vizitei pe care premierul sloven a efectuat-o in luna mai la Moscova, mass-media ruse au raportat ca trustul Gazprom planuieste sa investeasca in sectorul energetic al Sloveniei si sa-si majoreze livrarile in fosta republica iugoslava.

Vizjak a confirmat ca Gazprom si Slovenia au decis sa creeze un grup de experti, care sa examineze in urmatoarele saptamani posibilitatile de investitie din partea Gazprom in rafinaria Nafta Lendava, al carei pachet majoritar este detinut de statul sloven.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri