Retailerul german Lidl a decis sa majoreze salariile pentru angajatii sai din Elvetia, incepand cu luna decembrie. Astfel, cel mai mic salariu devine 3.261 euro, a anuntat compania.

Majorarea se va aplica in cazul angajatilor cu un nivel minim al salariului din cadrul companiei.

“Negocierile cu reprezentantii Lidl, care s-au incheiat cu succes, demonstreaza faptul ca salarii decente pot fi platite in comert. Aceasta majorare a salariilor reprezinta un semnal important pentru intreaga industrie”, afirma un reprezentant al sindicatului Syna.

Elvetia va organiza un referendum in cadrul caruia cetatenii acestei tari vor vota in favoarea sau impotriva introducerii unui venit lunar de 2.500 franci elvetieni (2.800 dolari) pentru fiecare locuitor adult.

Propunere are ca scop furnizarea unui venit sigur populatiei obisnuite si vine in contextul mai multor dezbateri pe tema inegalitatii veniturilor din aceasta tara.

Citeste si:
Inalt oficial maghiar: Moneda euro, "o greseala strategica"
Inalt oficial maghiar: Moneda...

Salariul mediu net in comertul local in luna mai 2013 a fost, potrivit datelor oferite de Institutul National de Statistica, a fost de 1.383 lei (circa 320 de euro).

Potrivit informatiilor din industria de profil, un lucrator comercial este platit cu circa 1.000 de lei pe luna (circa 230 euro), un sef de raion poate castiga pana la 2.170 de lei (circa 500 de euro), in timp ce un director de magazin poate primi lunar un salariu de pana la 3.000 de euro (12.000 lei).

In Romania retailerul german detine o retea de 163 de magazine.

Lidl a intrat pe piata locala in 2010, cand a preluat, de la grupul Tengelmann, reteaua de magazine de discount Plus. Compania are in prezent mai mult de 3.000 de angajati in reteaua de magazine, centrele regionale de distributie si in sediul central.

Citeste si:
McDonald`s va mai deschide patru unitati in 2019. Afla unde
Restaurante noi: McDonald`s...

Circa 80% dintre produsele comercializate in magazinele Lidl sunt marci proprii, o parte fiind fabricate in Romania.

Retailerul are activitati in peste 20 de tari europene, cu mai mult de 100 de centre logistice si circa 10.000 de magazine.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cat ajunge sa castige un angajat dintr-un restaurant McDonald`s