Guvernul socialist din Bulgaria pregateste concedierea a 40.000 de functionari publici, reprezentand 10% din total, potrivit unei scrisori a ministrului de Finante Petar Ciobanov adresata unor ministri si sefi de institutii, relateaza Novinite.

Ciobanov cere ministrilor si directorilor de institutii sa isi coordoneze eforturile de pregatire a bugetului de stat pentru 2014, tinand seama ca estimarile lor trebuie sa includa o reducere de personal de 10%, noteaza Mediafax.

Premierul Plamen Oresarski si Ministerul de Finante au confirmat informatia sa circa 40.000 de angajati publici vor fi concediati.

Potrivit unei informatii neoficiale, mai multe structuri administrative mari vor fi exceptate de la restructurare.

Concedierile vor intra in vigoare de la 1 ianuarie, iar programul ca incepe, cel mai probabil, la 1 decembrie, in Codul Muncii fiind stipulat un preaviz de o luna.

Termenul pana la care ministerele trebuie sa prezinte propuneri de restructurare ministrului de Finante este 16 octombrie.

Intre timp, sindicatele au anuntat ca in randul funcionarilor publici au aparut tensiuni, ingrijorare si zvonuri, odata cu aflarea vestii legate de reducerea numarului de angajati. Sindicatele au avertizat totodata ca vor organiza greve si demonstratii, pentru contestarea deciziei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri