Guvernul socialist din Bulgaria pregateste concedierea a 40.000 de functionari publici, reprezentand 10% din total, potrivit unei scrisori a ministrului de Finante Petar Ciobanov adresata unor ministri si sefi de institutii, relateaza Novinite.

Ciobanov cere ministrilor si directorilor de institutii sa isi coordoneze eforturile de pregatire a bugetului de stat pentru 2014, tinand seama ca estimarile lor trebuie sa includa o reducere de personal de 10%, noteaza Mediafax.

Premierul Plamen Oresarski si Ministerul de Finante au confirmat informatia sa circa 40.000 de angajati publici vor fi concediati.

Potrivit unei informatii neoficiale, mai multe structuri administrative mari vor fi exceptate de la restructurare.

Concedierile vor intra in vigoare de la 1 ianuarie, iar programul ca incepe, cel mai probabil, la 1 decembrie, in Codul Muncii fiind stipulat un preaviz de o luna.

Citeste si:
Ingrasamintele chimice romanesti ajung pe doua piete vecine
Combinatul de Ingrasaminte...

Termenul pana la care ministerele trebuie sa prezinte propuneri de restructurare ministrului de Finante este 16 octombrie.

Intre timp, sindicatele au anuntat ca in randul funcionarilor publici au aparut tensiuni, ingrijorare si zvonuri, odata cu aflarea vestii legate de reducerea numarului de angajati. Sindicatele au avertizat totodata ca vor organiza greve si demonstratii, pentru contestarea deciziei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Tudorache, PLUS: Bulgaria scapa de MCV. Romania, din cauza PSD, nu