Nestle, cel mai mare producator de produse alimentare din lume, a achizitionat compania americana de produse dietetice Jenny Craig pentru aproximativ 600 de milioane de dolari, consolidandu-si astfel prezenta pe piata Statelor Unite, titreaza Bloomberg.

Actiunile Nestle erau cotate astazi la
369,75 franci elvetieni (300.38 dolari). Actiunile companiei elvetiene au inregistrat, anul trecut, o crestere de 32%, in comparatie cu 2004.

Jenny Craig a consemnat, in ultimele 12 luni, vanzari de peste 400 de milioane de dolari, potrivit unor date furnizate de Nestle. Compania a fost infiintata in anul 1983 de catre specialistul in domeniul regimurilor alimentare si al programelor de exercitii fizice, Jenny Craig.

Grupul elvetian Nestle a cumparat compania americana de la un grup privat de investitii, intre membrii caruia se numara ACI Capital si MidOcean Partners. Se asteapta ca tranzactia sa se incheie in cel de-al treilea trimestru, potrivit grupului privat de investitii.

"Achizitia strategica va imbunatati pozitia Nestle in Statele Unite, cea mai importanta piata din lume in domeniul produselor nutritioniste ", afirma oficialii Nestle.

In prezent, Nestle isi extinde activitatea pe pietele unde consumatorii sunt dispusi sacumpere produse de o calitate superioara, care asigura un profit consistent, precum Statele Unite.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
GE va exporta mai mult si vrea sa fabrice noi produse
Setari Cookie-uri