Ca urmare a recentelor acorduri internationale, Ungaria va putea lansa intre 30 si 40 de canale TV digitale terestre si mai multe canale radio digitale, a declarat, luni, presedintele Autoritatii ungare pentru Telecomunicatii, Daniel Pataki, transmite MTI, citat de Rompres.

Cu ocazia unei recente conferinte regionale organizate de Uniunea Internationala a Comunicatiilor (ITU) la Geneva, delegatii din 101 tari din Europa, Africa si Orientul Mijlociu au semnat un acord international referitor la inlocuirea traditionalului sistem analog de transmisiuni radio-TV cu un nou sistem digital pana in anul 2015, noul sistem digital (numeric) urmand sa permita un spectru mai larg de servicii.

Tratatul garanteaza Ungariei un numar de opt multiplexuri TV si trei multiplexuri radio, ceea ce ar urma sa permita posturilor radio-TV din Ungaria sa lanseze intre 30-40 de canale TV digitale terestre si 20 de posturi de radio digitale terestre.

Potrivit lui Daniel Pataki, sistemul de transmisiuni digitale va oferi o calitate mai buna a imaginilor si a sunetului. in prezent, Ungaria are trei posturi TV analogice terestre si un numar de sase canale radio cu acoperire nationala. in plus, potrivit statisticilor oficiale, in 60 % din locuintele din Ungaria exista internet si in 98 % exista un televizor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Banca Mondială intenționează să ajute statele afectate cu 150 miliarde de dolari
Setari Cookie-uri