China, Brazilia si India acapareaza economia globala fara niciun avertisment si capata o influenta politica din ce in ce mai mare. Desi pot forma un front comun impotriva Occidentului, trebuie in continuare sa-si rezolve problemele interne, cum ar fi incetinirea cresterii economice si tulburarile sociale, pe care tarile vecine prospere nu le mai pot tolera.

Care vor fi cele mai importante orase in viitor? Foreign Policy si Institutul international McKinsey au urmarit criterii precum cresterea economica si receptivitatea catre dezvoltarea tehnologica si au descoperit ca Shanghai s-a clasat inaintea Beijingului si a Tianjinului, iar pe locul patru Sao Paulo din Brazilia.

Berlin, Frankfurt si Munchen nu apar nici macar in primele 50 „cele mai dinamice orase din lume”. Totodata, care sunt cele mai competitive tari din lume, in functie de productivitatea industriala? Firma de consultanta Deloitte Tohmatsu a intocmit un raport care arata ca statul chinez a depasit Germania, Statele Unite ale Americii si India.

Insa aceasta ierarhie ar putea suferi schimbari majore pana in 2017, potrivit celor 550 de directori executivi intervievati de Deloitte Tohmatsu: liderii de astazi vor fi dati uitarii, iar locul lor va fi ocupat de China, India si Brazilia.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri