Cluburile de fotbal din Franta au ajuns la un acord potrivit caruia vor intra in greva luna viitoare, protestand astfel la decizia guvernului de a impune un impozit de 75% pe veniturile rezidentilor care inregistreaza castiguri foarte marim, scrie CNBC.

„Va fi un weekend fara meciuri”, a declarat Jean-Pierre Louvel, presedintele Uniunii Cluburilor de Fotbal Profesioniste.

Frederic Thiriez, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal din Franta, a redactat o scrisoare adresata comisiilor responsabile din guvern in care subliniaza ca oficialii din lumea fotbalului s-au saturat de aceasta situatie.

„De 18 luni, fotbalul profesionist francez a luptat, fara sa fie auzit de catre cineva, impotriva proiectului de lege care prevede impozitul de 75%”, spune Thiriez, care adauga faptul ca taxa nu este doar discriminatorie si nedreapta, dar ameninta de asemenea si viitorul cluburilor de fotbal.

Impozitul de 75% pe venit a fost una dintre cele mai controversate promisiuni pe care presedintele Frantei Francois Hollande le-a facut in campania electorala. Taxa va fi impusa in cazul persoanelor care au avut venituri de peste 1 mil. euro intre anii 2013 si 2014.

Mai multe personalitati franceze, printre care si celebrul actor Gerard Depardieu si-au schimbat nationalitatea in semn de protest la aceasta decizie. Un numar de 14 cluburi vor fi afectate direct de aceasta taxa, printre care si Paris Saint-Germain, club care va trebui sa plateasca o factura de 44 mil. euro dupa intrarea in vigoare a legii.

Sursa foto: www.psg.fr

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri