Pentru companiile mici si mijlocii, Singapore si Hong Kong raman si in 2014 cele mai favorabile locuri pentru desfasurarea operatiunilor, conform editiei din acest an a raportului „Doing Business” publicat de Banca Mondiala.

Daca in ceea ce priveste primele pozitii ale topului nu s-au inregistrat schimbari semnificative, cea mai mare surpriza a venit in ceea ce priveste China, care a fost depasita de mai multe state din Africa.

Economistii Bancii Mondiale (BM) realizeaza raportul pe baza analizarii a 11 indicatori relevanti pentru desfasurarea operatiunilor companiilor, printre care infiintarea unei societati, accesul la electricitate, obtinerea avizelor de construire, respectarea prevederilor contractuale, numarul taxelor, nivelul acestora si usurinta cu care pot fi achitate, precum si activitatile de creditare ale grupurilor bancare care opereaza in respectivul stat.

„Media la nivel mondial pentru pornirea unei companii implica sapte proceduri, 25 de zile si are un cost echivalent cu 32% din venitul pe cap de locuitor din acel stat”, arata raportul.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri