Transportul in tunelul feroviar Marmaray, care trece pe sub Stramtoarea Bosfor, a fost intrerupt temporar miercuri, dupa o zi de la ceremonia de inaugurare, relateaza publicatia turca Hurriyet in editia electronica, scrie Mediafax.

Potrivit publicatiei, transportul in tunelul feroviar, care asigura o legatura intre zonele europeana si asiatica a Istanbulului, a fost oprit pentru o perioada de timp scurta, in urma unei pene de electricitate care s-a produs in jurul orei locale 8.00 (8.00, ora Romaniei).

In prezent, transportul in tunel a fost reluat dupa rezolvarea problemei si continua fara probleme, adauga aceeasi sursa, fara sa ofere alte precizari.

Proiectul a fost inaugurat marti, in cadrul unei ceremonii la care au participat lideri turci, dar si premierii japonez Shinzo Abe si roman Victor Ponta, presedintele somalez Hasan Sheikh Mahmud si numerosi functionari publici straini.

Desi Guvernul turc si municipalitatea Istanbulului si-au exprimat increderea puternica in Marmaray, pe care l-au prezentat ca pe "proiectul secolului", critici au afirmat ca tunelul a fost deschis in pripa, fara controale de securitate adecvate.

Camera Arhitectilor si Inginerilor (TMMOB) a subliniat, intr-un avertisment pe care l-a emis, ca partea proiectului deschisa intr-o prima etapa nu este dotata cu un sistem de siguranta electronic activ. Potrivit organizatiei, tuburile tunelului submarin risca, totodata, "rupturi" ce pot conduce la infiltrari.

De asemenea, a fost criticata mai ales rezistenta proiectului in eventualitatea unui cutremur, in contextul in care regiunea Marmara este o zona majora de cutremure.

Potrivit USNews, sunt asteptati peste 1 milion de oameni sa calatoreasca zilnic prin tunelul care leaga Asia de Europa, finalizat dupa noua ani.

Sursa foto: captura YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri