Producatorul danez de jucarii Lego Group va concedia o treime din personalul sau danez, aproximativ 1.200 de angajati, si va muta o treime din productia sa domestica in Cehia, informeaza AP citand informatii aparute in presa daneza.

Cotidianul danez Vejle Amts Folkeblad sustine ca in cursul zilei de marti renumita companie daneza de jucarii va prezenta un plan de restructurare a operatiunilor, plan ce include atat mutarea productiei la Kladno (Cehia), unde Lego are deja o uzina, cat si concedierea unui numar cuprins intre 900 si 1.200 din angajatii sai din Danemarca.

Purtatorul de cuvant a firmei Lego a refuzat sa comenteze aceste informatii, precizand doar ca grupul va da publicitatii un comunicat oficial.

La sediul sau din Billund, la 255 kilometri vest de capitala Copenhaga, Lego, companie fondata in anul 1932, are aproximativ 3.000 de angajati. La sfarsitul anului trecut firma a anuntat un profit net de 505 milioane coroane (68 milioane euro), dupa ce in 2004 anunta pierderi de 1,93 miliarde coroane.

In septembrie 2005 Lego a anuntat ca analizeaza posibilitatea mutarii intregii sale productii in Europa de Est sau China. Luna urmatoare firma daneza anunta inchiderea uzinei sale din Elvetia si a altor cinci centre de distributie din Europa, toate aceste operatiuni fiind mutate in Cehia.

Denumirea Lego provine din combinarea primelor doua litere ale cuvintelor daneze "leg godt" ("jucati-va bine"), fara ca fondatorii sa stie ca in limba latina cuvantul Lego inseamna "pun laolalta".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Interviu cu Siegfried Muresan: cum stam in contextul european actual