Fostul consultant NSA Edward Snowden, refugiat in Rusia, s-a angajat la una dintre cele mai mari companii online ruse, afirma avocatul sau, citat de New York Tmes, potrivit Mediafax.

Snowden, a carui resedinta din Rusia ramane un secret, va incepe sa lucreze de vineri la o companie online, a declarat avocatul Anatoli Kucerena.

„Nu voi dezvalui detalii, pentru ca nivelul amenintarilor structurilor guvernamentale americane ramane foarte ridicat”, a spus avocatul.

Imediat dupa ce Moscova i-a acordat azil politic timp de un an, Snowden a primit o oferta de angajare din partea retelei ruse de socializare VKontakte.

In iulie 2013, presedintele rus Vladimir Putin a sustinut ca „Rusia nu preda niciodata pe nimeni. Dar, daca doreste sa ramana pe teritoriul Rusiei, domnul Edward Snowden trebuie sa renunte la activitatile care ii afecteaza pe partenerii nostri americani”.

Dragos Patraru: Talentul nu...
Citeste si: Dragos Patraru: Talentul nu exista, apuca-te de munca!

Putin a mai spus ca „spionajul dintre occidentali nu este treaba noastra”, atunci cand a fost intrebat despre activitatile de spionaj americane care ar fi vizat Uniunea Europeana.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Rusia urmareste indeaproape desfasurarea THAAD in Romania