“Discutiile dintre Euronext si Bursa Italiana continua si se vor discuta mai detaliat pe marginea termenilor”, a afirmat pentru presa un reprezentant Euronext.

In cotidianul francez 'La Tribune', se spunea ca Euronext va face o oferta Bursei Italiene pana astazi sau pana vineri. 'La Tribune' a specificat ca oferta celor de la Euronext ar fi cuprinsa intre un miliard de euro (1.26 miliarde de dolari) si 1.4 miliarde de euro. Reprezentantii Bursei Italiene nu au fost gasiti pentru comentarii. Ziarul Francez a specificat faptul ca bursa germana Deutsche Borse este pregatita sa ofere o oferta rivala pentru Bursa Italiana.

Euronext reprezinta pentru Bursa Italiana, 'prima obtiune' pentru o posibila alianta, dupa cum afirmau reprezentantii italieni.Sefii celor doua burse s-au intalnit la inceputul acestei luni la Milano pentru a discuta termenii unei posibile fuziuni.

Operatorul bursier paneuropean Euronext, regrupeaza bursele din Paris, Bruxelles, Amsterdam si Lisabona, precum si LIFFE, derivatele de schimb ale bursei londoneze.

Prin alaturarea la federatie, bursa italiana va beneficia de reduceri de costuri si va deveni parte a unei aliante in dezvoltare, care va avea de sase ori cat valoarea ei, spun analistii.

Miscarea recenta a Euronext este legata de fuziunea cu New York Stock Exchange (NYSE), despre care John Thain, seful bursei newyorkeze afirma la inceputul acestei saptamani ca reprezinta un avantaj real. 'Avantajul este ca vom crea un concurent capabil sa rivalizeze la nivel global. Cred ca este inca o oportunitate pentru celelalte piete europene sa faca parte din aceasta”, a precizat Thain pentru cotidianul francez Financial Times, citat de Rompres.