Operatorul paneuropean Euronext a afirmat miercuri ca este pe cale sa amplifice si sa detalieze discutiile cu Italy\'s Borsa Italiana.
Discutiile dintre Euronext si Bursa Italiana continua si se vor discuta mai detaliat pe marginea termenilor, a afirmat pentru presa un reprezentant Euronext.

In cotidianul francez 'La Tribune', se spunea ca Euronext va face o oferta Bursei Italiene pana astazi sau pana vineri. 'La Tribune' a specificat ca oferta celor de la Euronext ar fi cuprinsa intre un miliard de euro (1.26 miliarde de dolari) si 1.4 miliarde de euro. Reprezentantii Bursei Italiene nu au fost gasiti pentru comentarii. Ziarul Francez a specificat faptul ca bursa germana Deutsche Borse este pregatita sa ofere o oferta rivala pentru Bursa Italiana.

Euronext reprezinta pentru Bursa Italiana, 'prima obtiune' pentru o posibila alianta, dupa cum afirmau reprezentantii italieni.Sefii celor doua burse s-au intalnit la inceputul acestei luni la Milano pentru a discuta termenii unei posibile fuziuni.

Operatorul bursier paneuropean Euronext, regrupeaza bursele din Paris, Bruxelles, Amsterdam si Lisabona, precum si LIFFE, derivatele de schimb ale bursei londoneze.

Prin alaturarea la federatie, bursa italiana va beneficia de reduceri de costuri si va deveni parte a unei aliante in dezvoltare, care va avea de sase ori cat valoarea ei, spun analistii.

Miscarea recenta a Euronext este legata de fuziunea cu New York Stock Exchange (NYSE), despre care John Thain, seful bursei newyorkeze afirma la inceputul acestei saptamani ca reprezinta un avantaj real. 'Avantajul este ca vom crea un concurent capabil sa rivalizeze la nivel global. Cred ca este inca o oportunitate pentru celelalte piete europene sa faca parte din aceasta, a precizat Thain pentru cotidianul francez Financial Times, citat de Rompres.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri